Nieuws

Kijk samen met ons in de wereld van ontwerp en productie

295x205 clanek hradilovi

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelingsproces van het maken van een nieuwe bh?? Het is een lang en gecompliceerd pad van het eerste idee tot het eindproduct. Daarover en nog veel meer in een artikel van mevrouw en meneer Hradil, de eigenaren van LIPOELASTIC a.s., die hun knowhow over het maken van de nieuwe premium BH met ons deelden.

 

 

Preventieve mastectomie met onmiddellijke reconstructie door breast implantaten

Borstkanker is een ernstige ziekte die veel vrouwen tegenkomen. De kans op het vormen van de ziekte is groter als de ziekte eerder in de familie is voorgekomen. Dit was ook het geval voor Christine, die in september van dit jaar een belangrijke beslissing nam. Namelijk beide borsten verwijderen als preventie. Na de procedure droeg ze een postoperatieve bh, LIPOELASTIC®; dus vroegen we haar om het ondergoed na de borstamputatie te evalueren.

De herstelperiode na een operatie kan erg oncomfortabel zijn. Wees daarom voorzichtig bij het kiezen van uw postoperatieve kleding!

295x205 clanek veronika

Veronica (30 jaar, moeder van twee) voelde zich al lang ontevreden over de grootte van haar borsten. Eind vorig jaar besloot ze uiteindelijk haar droom waar te maken en heeft ze een verkleining ondergaan. Wat was haar zorg vooraf en hoe was haar ervaring? Hoe kijkt ze terug op de operatie en herstelperiode? Lees haar hele verhaal dat zij met u deelt.

Attentie! Heeft u de juiste posteratieve bh?

LIPOELASTIC® postoperatieve compressiebeha's zijn ware Tsjechische handgemaakte producten. We hebben de afgelopen 16 jaar constante innovaties doorgemaakt. Dat wordt weerspiegeld door de ervaring van duizenden patiënten en chirurgen van over de hele wereld. Elk component van de postoperatieve bh heeft zijn eigen oorsprong en waarde. Weet u bijvoorbeeld waarom wij de brede banden, voorsluiting of hoog decolleté gebruiken? Lees de 5 persoonlijke tips van Alena Hradilova, mede-oprichter en CEO van LIPOELASTIC; ze is ook een patiënt die een borstvergroting heeft ondergaan.

Mythe Nr. 3: In de zomer kan ik een badpak dragen en het is niet nodig om gedurende de eerste 2 tot 3 weken na de borstingreep een druk bh te dragen

Mythe Nr. 3: In de zomer kan ik een badpak dragen en het is niet nodig om gedurende de eerste 2 tot 3 weken na de borstingreep een druk bh te dragen

Feit: De reactie van het lichaam op een borstvergroting en de herstelduur verschilt van persoon tot persoon. Dit is onder andere afhankelijk van de manier waarop de borstimplantaten zijn ingebracht. Als de borstimplantaten onder de borstklieren zijn geplaatst dan ontstaat er sneller kapselvorming rond de implantaten, waardoor u sneller weer toekomt aan uw dagelijkse activiteiten en ervaart u meer comfort tijdens het genezingsproces. Ter vergelijking, indien de implantaten onder de borstspieren worden geplaatst, heeft dit een beduidend langere genezingstijd. In beide gevallen dient een postoperatieve druk bh te worden gedragen, welke zorgt voor fixatie van de implantaten. Deze meeste artsen raden aan om de druk bh gedurende 6 tot 8 weken te dragen. Dit is echter helemaal afhankelijk van de individuele eigenschappen per lichaam. LIPOELASTIC biedt verschillende soorten druk bh’s voor de eerste fase van de postoperatieve zorg; de fase waarin uw borsten extra speciale zorg vragen. De PI Special is uitgegroeid tot de meest geprefereerde druk bh voor de eerste fase van de postoperatieve zorg. De aanbevolen duur om deze druk bh te dragen is gedurende de eerste 2 weken direct na uw ingreep.

Het beste productie-instrument van allemaal? Menselijke handen!

Het beste productie-instrument van allemaal? Menselijke handen!

De kwaliteit van LIPOELASTIC drukkleding is een van de belangrijkste succesfactoren. Dertien jaar succes is het bewijs. Nieuwe klanten kunnen overweldigd raken van alle producenten, maar zijn snel overtuigd van de kwaliteit van LIPOELASTIC. Ons nieuwe speciale logo - handcrafted - vestigt de aandacht op onze kwaliteit, wat bij ons vóór kwantiteit komt. Wat betekent dit? In hoofdlijn betekent het dat onze kledingstukken niet in massaproductie worden gefabriceerd. Elke stap van het productieproces is handwerk. We produceren, verpakken en verzenden onze kleding met de hand. Dat is wat LIPOELASTIC een premium-merk maakt.

Mythe Nr. 2: Het is aan te raden om geen beha te dragen voor een bepaalde periode na de operatie.

Mythe Nr. 2: Het is aan te raden om geen beha te dragen voor een bepaalde periode na de operatie.

Feit: Ondersteuning van je borsten is zeer belangrijk na een borstvergroting, borstlift of borstreconstructie. Bij dergelijke significante ingrepen duurt het enige tijd voordat het uiteindelijke resultaat definitief is. Het is van groot belang dat uw borsten gedurende deze tijd optimaal worden verzorgd, met name door het dragen van speciaal hiervoor bedoelde drukkleding. Na de ingreep ontstaat er gedurende meerdere dagen kapselvorming om de implantaten, wat betekent dat het omliggende weefsel rond de implantaten groeit. Hierom is het noodzakelijk om gedurende een langere periode een drukbh te dragen. Als u geen speciale drukbh draagt kan het implantaat zich verplaatsen en/of kan het omliggende weefsel mogelijk verzwakken. Dit kan leiden tot asymmetrie en een resultaat waarmee u ontevreden zal zijn.

Onze nieuwe video laat zien hoe gemakkelijk het is om LIPOELASTIC® drukkleding aan te trekken!

New video will show how easy it is to put the LIPOELASTIC® garments on

LIPOELASTIC® drukkleding draagt altijd optimaal bij aan het genezingsproces van de patiënt. Zo hebben we verschillende soorten sluitingen in ons assortiment, zodat we aan de eisen van iedere patiënt kunnen voldoen: Comfort voor gebruiksgemak, Variant om de druk aan te kunnen passen en modellen zonder ritssluiting voor kleinschalige liposuctie. Veel mensen zijn al bekend met alles wat LIPOELASTIC® te bieden heeft, echter zijn er nog steeds artsen en patiënt die niet op de hoogte zijn van alle voordelen van LIPOELASTIC®. Via deze video stellen wij iedereen in staat om bekend te raken met LIPOELASTIC®. Bekijk de video nu!

Bekijk de video nu! https://www.youtube.com/watch?v=kCJIRuQdRms

Mythe Nr. 1: Het is voldoende om een sport-bh te dragen na een borstingreep

Mythe Nr. 1: Het is voldoende om een sport-bh te dragen na een borstingreep

Feit: Een sport-bh is ontworpen om mee te sporten - dat is waarom het een "sport-bh" wordt genoemd! Sport-bh's geven voldoende steun aan de borsten tijdens het sporten. Echter, borsten waar implantaten zijn ingebracht vragen om een speciale compressiebehandeling. Deze compressiebehandeling is noodzakelijk voor de juiste fixatie en positionering totdat de implantaten perfect zitten. Dit kan niet worden bereikt met zomaar een sport-bh!

LIPOELASTIC heeft het eerste kledingstuk voor vettransplantatie!

LIPOELASTIC heeft het eerste kledingstuk voor vettransplantatie!

De toekomst van plastische en esthetische chirurgie ligt in de overdracht van uw eigen vet. Daarom hebben we bij LIPOELASTIC niets aan het toeval over gelaten en hebben we een speciale collectie van compressie kleding voor deze procedure ontwikkeld.

Het eerste kledingstuk is al met succes getest. Het kledingstuk VF body BBO (= Brazilian Buttock Open) variant is ontworpen voor de vormgeving van de billen met je eigen vet. De onderzijde van het kledingstuk is het traditionele kledingstuk VF body variant. Aanvullend heeft de BBO speciale openingen, aangepast aan de vorm van de billen. Dit is een reactie op de bevindingen van langdurige specialisten - dat compressie schadelijk kan zijn voor het vet. De VF body variant BBO wordt gemaakt van het materiaal Classic, dat is verrijkt met nano-zilverdeeltjes.

Hier kunt u de productlijst downloaden.

Een nieuwe gebruiksvriendelijke catalogus voor patiënten

Een nieuwe gebruiksvriendelijke catalogus voor patiënten

Een aangename gids door de wereld van LIPOELASTIC kleding is onlangs speciaal gemaakt voor patiënten. De kleine catalogus, speciaal ontworpen om in een handtas te passen, bevat alle belangrijke informatie die een patiënt nodig heeft voor een succesvol herstel na een cosmetische ingreep. Het verklaart, met illustraties, de voordelen van het twee-staps-programma, hoe je de juiste maat bepaald, maattabellen en nog veel meer. Door zijn compacte formaat is de nieuwe catalogus ook handig voor medisch personeel.

Het unieke materiaal van de LIPOELASTIC drukkleding

Het unieke materiaal van de LIPOELASTIC drukkleding

Het is al weer enige tijd geleden dat we u hebben geïnformeerd over de unieke eigenschappen van LIPOELASTIC® producten. Daarom hebben we een korte video voor u opgenomen, waarin de functionele details van onze geavanceerde kledingstukken worden toegelicht. Prachtig, is het niet? Wij zijn benieuwd naar uw feedback! :-)

https://youtu.be/W2v95kYaog4

Mannen in wit

Mannen in wit

Het is geen geheim dat steeds meer mannen hun uiterlijk verbeteren door middel van plastische chirurgie en diverse esthetische ingrepen. Wat u wellicht niet wist is dat mannen het ontwerp van hun drukkleding ook steeds belangrijker vinden. Wij van LIPOELASTIC hebben besloten om hier op in te springen. De modellen MTm Comfort, MTmL Comfort, MGm Comfort and VHm Comfort zijn nu ook beschikbaar in wit (naast zwart en huidskleur). De aanbod voor mannen is hierdoor nog groter geworden!