Nieuws

Attentie! Heeft u de juiste posteratieve bh?

LIPOELASTIC® postoperatieve compressiebeha's zijn ware Tsjechische handgemaakte producten. We hebben de afgelopen 16 jaar constante innovaties doorgemaakt. Dat wordt weerspiegeld door de ervaring van duizenden patiënten en chirurgen van over de hele wereld. Elk component van de postoperatieve bh heeft zijn eigen oorsprong en waarde. Weet u bijvoorbeeld waarom wij de brede banden, voorsluiting of hoog decolleté gebruiken? Lees de 5 persoonlijke tips van Alena Hradilova, mede-oprichter en CEO van LIPOELASTIC; ze is ook een patiënt die een borstvergroting heeft ondergaan.

 


1. POSTOPERATIEVE BH IS GEEN ONDERGOED

Eerst moet je je realiseren dat postoperatieve bh geen ondergoed is. Het is een verband om geïmplanteerde implantaten op hun plaats te bevestigen en het moet compressie-eigenschappen hebben. Ik zag patiënten een sportbeha dragen na de operatie, maar dat is geen geschikte oplossing. Een sportbeha is niet ontworpen om implantaten te beschermen in de eerste cruciale paar dagen na de operatie. Alleen de juiste compressie voor een periode van 12 weken zorgt voor een perfect resultaat.

2. BREDE SCHOUDERSTREPEN ZIJN DE ELEMENTEN

U moet zich realiseren dat u direct na de operatie een extra gewicht van 700 - 1000 g op uw borst draagt. En dus is het belangrijk om zelfs maar aan een klein detail te denken als correcte rieme. Alleen dan vermijd u riemen die in uw schouders snijden en zal u rode strepen en zwelling voorkomen. Tijd voor sexy ondergoed zal later komen!

3. LAAG OF HOOG DECOLLETE?

Je zou kunnen kiezen tussen beha's met laag of hoog decolleté. Mijn advies is om te wachten met een laag decolleté. Een post-operatieve bh moet het hele gebied van implantaten fixeren; anders kan het vervormen of de implantaten omhoog duwen.

4. VOOR- OF ACHTERBEVESTIGING?

Houd er rekening mee dat uw bewegingen direct na de operatie beperkt zullen zijn en uw chirurg zal aanbevelen om uw armen helemaal niet op te tillen. De postoperatieve bh moet in het midden aan de voorkant worden bevestigd, zodat u hem gemakkelijk kunt bereiken. De bh wordt uw beste vriend voor een paar weken, zelfs 's nachts. Chirurgen raden aan om op uw rug te slapen en de rugbevestiging zou hierbij ongemakkelijk zijn.

5. BELANG VAN MATERIAAL

Vergeet niet dat de postoperatieve bh in contact komt met het te opereren gebied en wonden. Geef daarom extra aandacht bij de materiële keuze. Let op comfort en geteste materialen. Veilige producten zijn voorzien van OEKO-TEX-certificering, welke is geaccrediteerd door een onafhankelijk instituut in Hohenstein in Duitsland. Dat garandeert dat alle gebruikte materialen voor compressiekleding veilig en zonder schadelijke stoffen gemaakt zijn.

Attentie! Heeft u de juiste posteratieve bh?EXTRA TIP

Omdat ik zelf een borstvergroting heb ondergaan, kan ik het belang van postoperatieve zorg evalueren. Ik durf te zeggen dat het belangrijkste onderdeel was de fixatie van de juiste implantaten en het comfort met compressiebeha's. Dus ik raad persoonlijk aan dat mijn vrienden ten minste 2 compressiebeha's kopen, 12 weken is lang. En welke is mijn favoriet? De naadloze voorgevormde bh‘s - PI special en PI ideal.

Neem de tijd om de juiste te keuze te maken. Het is prima om verschillende soorten bh‘s te proberen. Elke vrouw heeft een andere vorm en verhouding, en dus passen verschillende beha's bij verschillende vrouwen.


Als u niet zeker weet wat de juiste keuze is voor een compressie BH of een maat, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ervaren team. Neem contact met ons op via de telefoon, live chat of email.

U kunt LIPOELASTIC naadloze beha hier kopenAttentie! Heeft u de juiste posteratieve bh?

Mythe Nr. 3: In de zomer kan ik een badpak dragen en het is niet nodig om gedurende de eerste 2 tot 3 weken na de borstingreep een druk bh te dragen

Mythe Nr. 3: In de zomer kan ik een badpak dragen en het is niet nodig om gedurende de eerste 2 tot 3 weken na de borstingreep een druk bh te dragen

Feit: De reactie van het lichaam op een borstvergroting en de herstelduur verschilt van persoon tot persoon. Dit is onder andere afhankelijk van de manier waarop de borstimplantaten zijn ingebracht. Als de borstimplantaten onder de borstklieren zijn geplaatst dan ontstaat er sneller kapselvorming rond de implantaten, waardoor u sneller weer toekomt aan uw dagelijkse activiteiten en ervaart u meer comfort tijdens het genezingsproces. Ter vergelijking, indien de implantaten onder de borstspieren worden geplaatst, heeft dit een beduidend langere genezingstijd. In beide gevallen dient een postoperatieve druk bh te worden gedragen, welke zorgt voor fixatie van de implantaten. Deze meeste artsen raden aan om de druk bh gedurende 6 tot 8 weken te dragen. Dit is echter helemaal afhankelijk van de individuele eigenschappen per lichaam. LIPOELASTIC biedt verschillende soorten druk bh’s voor de eerste fase van de postoperatieve zorg; de fase waarin uw borsten extra speciale zorg vragen. De PI Special is uitgegroeid tot de meest geprefereerde druk bh voor de eerste fase van de postoperatieve zorg. De aanbevolen duur om deze druk bh te dragen is gedurende de eerste 2 weken direct na uw ingreep.

Echter, voor een perfect resultaat dient de zorg voor uw borsten in de hierop volgende 3 tot 6 weken niet genegeerd te worden. Draag geen badpak of sport bh, maar onze PI Unique , welke speciaal is ontworpen voor de tweede fase van de postoperatieve zorg. Dankzij het unieke design kan deze druk bh ook gedragen worden in vele verschillende situaties in uw dagelijks leven, nadat uw borsten zijn genezen. Bijvoorbeeld tijdens het joggen, aerobics of tijdens het wandelen.

Mythe Nr. 3: In de zomer kan ik een badpak dragen en het is niet nodig om gedurende de eerste 2 tot 3 weken na de borstingreep een druk bh te dragen

Het beste productie-instrument van allemaal? Menselijke handen!

Het beste productie-instrument van allemaal? Menselijke handen!

De kwaliteit van LIPOELASTIC drukkleding is een van de belangrijkste succesfactoren. Dertien jaar succes is het bewijs. Nieuwe klanten kunnen overweldigd raken van alle producenten, maar zijn snel overtuigd van de kwaliteit van LIPOELASTIC. Ons nieuwe speciale logo - handcrafted - vestigt de aandacht op onze kwaliteit, wat bij ons vóór kwantiteit komt. Wat betekent dit? In hoofdlijn betekent het dat onze kledingstukken niet in massaproductie worden gefabriceerd. Elke stap van het productieproces is handwerk. We produceren, verpakken en verzenden onze kleding met de hand. Dat is wat LIPOELASTIC een premium-merk maakt.

Mythe Nr. 2: Het is aan te raden om geen beha te dragen voor een bepaalde periode na de operatie.

Mythe Nr. 2: Het is aan te raden om geen beha te dragen voor een bepaalde periode na de operatie.

Feit: Ondersteuning van je borsten is zeer belangrijk na een borstvergroting, borstlift of borstreconstructie. Bij dergelijke significante ingrepen duurt het enige tijd voordat het uiteindelijke resultaat definitief is. Het is van groot belang dat uw borsten gedurende deze tijd optimaal worden verzorgd, met name door het dragen van speciaal hiervoor bedoelde drukkleding. Na de ingreep ontstaat er gedurende meerdere dagen kapselvorming om de implantaten, wat betekent dat het omliggende weefsel rond de implantaten groeit. Hierom is het noodzakelijk om gedurende een langere periode een drukbh te dragen. Als u geen speciale drukbh draagt kan het implantaat zich verplaatsen en/of kan het omliggende weefsel mogelijk verzwakken. Dit kan leiden tot asymmetrie en een resultaat waarmee u ontevreden zal zijn.

Onze nieuwe video laat zien hoe gemakkelijk het is om LIPOELASTIC® drukkleding aan te trekken!

New video will show how easy it is to put the LIPOELASTIC® garments on

LIPOELASTIC® drukkleding draagt altijd optimaal bij aan het genezingsproces van de patiënt. Zo hebben we verschillende soorten sluitingen in ons assortiment, zodat we aan de eisen van iedere patiënt kunnen voldoen: Comfort voor gebruiksgemak, Variant om de druk aan te kunnen passen en modellen zonder ritssluiting voor kleinschalige liposuctie. Veel mensen zijn al bekend met alles wat LIPOELASTIC® te bieden heeft, echter zijn er nog steeds artsen en patiënt die niet op de hoogte zijn van alle voordelen van LIPOELASTIC®. Via deze video stellen wij iedereen in staat om bekend te raken met LIPOELASTIC®. Bekijk de video nu!

Bekijk de video nu! https://www.youtube.com/watch?v=kCJIRuQdRms

Mythe Nr. 1: Het is voldoende om een sport-bh te dragen na een borstingreep

Mythe Nr. 1: Het is voldoende om een sport-bh te dragen na een borstingreep

Feit: Een sport-bh is ontworpen om mee te sporten - dat is waarom het een "sport-bh" wordt genoemd! Sport-bh's geven voldoende steun aan de borsten tijdens het sporten. Echter, borsten waar implantaten zijn ingebracht vragen om een speciale compressiebehandeling. Deze compressiebehandeling is noodzakelijk voor de juiste fixatie en positionering totdat de implantaten perfect zitten. Dit kan niet worden bereikt met zomaar een sport-bh!

LIPOELASTIC heeft het eerste kledingstuk voor vettransplantatie!

LIPOELASTIC heeft het eerste kledingstuk voor vettransplantatie!

De toekomst van plastische en esthetische chirurgie ligt in de overdracht van uw eigen vet. Daarom hebben we bij LIPOELASTIC niets aan het toeval over gelaten en hebben we een speciale collectie van compressie kleding voor deze procedure ontwikkeld.

Het eerste kledingstuk is al met succes getest. Het kledingstuk VF body BBO (= Brazilian Buttock Open) variant is ontworpen voor de vormgeving van de billen met je eigen vet. De onderzijde van het kledingstuk is het traditionele kledingstuk VF body variant. Aanvullend heeft de BBO speciale openingen, aangepast aan de vorm van de billen. Dit is een reactie op de bevindingen van langdurige specialisten - dat compressie schadelijk kan zijn voor het vet. De VF body variant BBO wordt gemaakt van het materiaal Classic, dat is verrijkt met nano-zilverdeeltjes.

Hier kunt u de productlijst downloaden.

Een nieuwe gebruiksvriendelijke catalogus voor patiënten

Een nieuwe gebruiksvriendelijke catalogus voor patiënten

Een aangename gids door de wereld van LIPOELASTIC kleding is onlangs speciaal gemaakt voor patiënten. De kleine catalogus, speciaal ontworpen om in een handtas te passen, bevat alle belangrijke informatie die een patiënt nodig heeft voor een succesvol herstel na een cosmetische ingreep. Het verklaart, met illustraties, de voordelen van het twee-staps-programma, hoe je de juiste maat bepaald, maattabellen en nog veel meer. Door zijn compacte formaat is de nieuwe catalogus ook handig voor medisch personeel.

Het unieke materiaal van de LIPOELASTIC drukkleding

Het unieke materiaal van de LIPOELASTIC drukkleding

Het is al weer enige tijd geleden dat we u hebben geïnformeerd over de unieke eigenschappen van LIPOELASTIC® producten. Daarom hebben we een korte video voor u opgenomen, waarin de functionele details van onze geavanceerde kledingstukken worden toegelicht. Prachtig, is het niet? Wij zijn benieuwd naar uw feedback! :-)

https://youtu.be/W2v95kYaog4

Mannen in wit

Mannen in wit

Het is geen geheim dat steeds meer mannen hun uiterlijk verbeteren door middel van plastische chirurgie en diverse esthetische ingrepen. Wat u wellicht niet wist is dat mannen het ontwerp van hun drukkleding ook steeds belangrijker vinden. Wij van LIPOELASTIC hebben besloten om hier op in te springen. De modellen MTm Comfort, MTmL Comfort, MGm Comfort and VHm Comfort zijn nu ook beschikbaar in wit (naast zwart en huidskleur). De aanbod voor mannen is hierdoor nog groter geworden!