Preventieve mastectomie met onmiddellijke reconstructie door breast implantaten

Borstkanker is een ernstige ziekte die veel vrouwen tegenkomen. De kans op het vormen van de ziekte is groter als de ziekte eerder in de familie is voorgekomen. Dit was ook het geval voor Christine, die in september van dit jaar een belangrijke beslissing nam. Namelijk beide borsten verwijderen als preventie. Na de procedure droeg ze een postoperatieve bh, LIPOELASTIC®; dus vroegen we haar om het ondergoed na de borstamputatie te evalueren.

 

 

Waarom heb je gekozen voor een preventieve borstamputatie (borstverwijdering)?

Ik heb een genetische aanleg voor borstkanker (d.w.z. 80% risico op borstkanker). Ondanks een consistent preventief programma zie ik alle onderzoeken als "wachtend" op iets dat toch komen gaat. Ik heb twee kleine kinderen en daarom een verplichting om voor hen te zorgen. Dat is waarom ik besloot de preventieve borstverwijdering te ondergaan en hun daaropvolgende reconstructie met behulp van borstimplantaten.

Hoe lang draag je de post-operatieve bh en hoeveel heb je er?

Ik heb in totaal 4 postoperatieve beha's. Ik kreeg een van hen in het ziekenhuis na de procedure, maar helaas paste het ontwerp mij niet. Dus op eigen initiatief kocht ik drie postoperatieve beha's van LIPOELASTIC. Het meest comfort had ik van het dragen van de PI-ideal bh; het is gemaakt van zeer aangenaam materiaal, zorgt voor een goede compressie en een gevoel van veiligheid gedurende de hele dag.

Hoe beoordeel je de functionaliteit en het comfort van de LIPOELASTIC®-bh? Wat doet het met jou?

Ik voelde me er heel goed in. Ik beschouw het zeker als de beste bh die ik heb geprobeerd. Ik kan het alleen maar aanraden. Het paste me goed dat alle LIPOELASTIC®-bh's van voldoende compressive voorzien zijn, dus ik was niet bang dat de implantaten van hun positie zouden veranderen (tijdens het bewegen of in slaap). Tevens zijn de beha's gemaakt van aangenaam materiaal, waarin ik de hele dag comfortabel was.