Bel ons! We helpen u graag verder
  +31 (0)40 304 13 00 (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)

Wat zijn postoperatieve
compressiebeha’s?

LIPOELASTIC® postoperatieve compressiebeha‘s zijn speciaal ontworpen ter bevordering van het herstel na een borstreconstructie, borstvergroting of borstverkleining.


Waarom is de keuze van de juiste
compressiebeha tijdens het herstel cruciaal?

Na de borstingreep start de fase van compressietherapie. Belangrijk onderdeel van compressietherapie na een borstingreep is het kiezen van de juiste compressiebeha. Sportbeha's die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn volledig ongeschikt omdat deze niet zijn ontworpen om de juiste compressie te geven. Het is zelfs zo dat een sportbeha voor complicaties kunnen zorgen, zoals borstasymmetrie.


Waarom moet je een postoperatieve compressiebeha dragen?

Borstvergroting is erg populair onder vrouwen over de hele wereld. Het is de meest frequent uitgevoerde ingreep op het gebied van plastische en esthetische chirurgie. Desondanks, weten niet veel vrouwen dat het eindresultaat niet alleen in de handen van de chirurg ligt. Post-operatieve zorg is net zo belangrijk. In feite wordt de uiteindelijke vorm van de borsten bepaald door de juiste positionering van het implantaat.

Een groot aantal vrouwen realiseert zich niet dat ze hun nieuwe decolleté niet kunnen laten zien in een badpak of gewoon direct na de operatie en niet zonder een beha kunnen rondlopen. De realiteit is dat gedurende 4-8 weken na de ingreep (afhankelijk van het advies van de chirurg) de borsten gefixeerd moeten zitten in een druk bh 24/7, ook 's nachts. De drukkleding, welke wordt gebruikt na een borstvergroting, is zodaning ontworpen dat de implantaten in de ideale positie gezet worden, zodat ze tot de meest natuurlijke resultaten leiden.

Onderschat nooit het belang van het kiezen van de juiste kleding, in dit geval de juiste bh. Alle LIPOELASTIC® bh's zijn klinisch getest en voldoen aan de strenge criteria die van toepassing zijn op druktherapie.


Wat is de meerwaarde van compressietherapie?


2 stappen voor het beste resultaat

LIPOELASTIC biedt een tweestapsprogramma die het genezingsproces bevordert, zorgt voor het perfecte resultaat en stabilisatie van de implantaten. Dit tweestapsprogramma bestaat uit twee soort beha’s die elk speciaal zijn ontwikkeld voor de specifieke fase van het herstel.

Direct na de borstingreep zijn borsten opgezwollen en vatbaar voor infecties. De zwelling en pijn verdwijnen geleidelijk gedurende enkele dagen. Voor deze specifieke periode adviseren wij de PI special, PI extra, PI active of PI ideal. Al deze beha's zijn geschikt voor de eerste fase van compressietherapie na de operatie.

Ongeveer twee weken na de borstingreep komt de patiënt voor het eerste consult na de operatie. Wanneer de hechtingen worden verwijderd, start de tweede fase van de nazorg, die ongeveer 4 tot 6 weken duurt. Voor deze tweede fase van de postoperatieve zorg adviseren we onze PI unique beha.

De PI unique kan ook nog ná de herstelperiode worden gebruikt. Hoe?

  • Een ideale toevoeging aan uw garderobe voor sport activiteiten
  • Is geschikt voor normaal gebruik na het herstel

Nog steeds niet zeker over welke compressiebeha te kiezen?

LIPOELASTIC® beha's worden conform de hoogste standaarden voor medisch hulpmiddelen geproduceerd. Het tweestaps-programma biedt patiënten maximaal comfort tijdens de postoperatieve fase, bespoedigd het herstel en maakt een snelle terugkeer naar dagelijkse activiteiten mogelijk.


Onze kwaliteitscertificaten

OEKO-TEX

Dit garandeert de afwezigheid van schadelijke stoffen in onze kleding, wat jaarlijks wordt getest door de Trial Institute Hohenstein in Duitsland. Dit certificaat is een garantie voor de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Alle kledingstukken zijn latexvrij.

ISO 9001:2001

Dit is een internationaal erkend kwaliteitsmanagement systeem wat onze gestroomlijnde beleid, processen en producenten certificeert. Onze productie is er op gericht om een optimale klanttevredenheid te bereiken. Onze processen en procedures worden jaarlijks geïnspecteerd om naleving te verzekeren.

CE – Declaration of conformity

LIPOELASTIC® producten voldoen aan de vereisten van de Medical Device Directive 93/42/EEC en de Government Regulation No. 336/2004 zoals voorgeschreven. De LIPOELASTIC® producten mogen hierdoor de CE markering dragen.


Type sluitingen

" Wil jij op de hoogte worden gehouden over nieuws en trends op het gebied van plastische chirurgie? "

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně