Bel ons! We helpen u graag verder
  +31 (0)73 203 25 50 (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)

Wat is lipoedeem? Dr. Hajo Bruining over de symptomen, diagnose en de behandeling van lipoedeem.Lipoedeem is een vetstofwisselingsziekte die nagenoeg alleen bij vrouwen voorkomt. Het vetweefsel is hierbij ongelijkmatig verdeeld over het lichaam. Bij lipoedeem ontstaat plaatselijke vetophopingen op heupen, dijen, onderbenen, binnenkant van de knieën of de armen, die niet beïnvloed worden door gewichtsvermindering en sporten. Deze vetophopingen kunnen pijnklachten geven of de benen kunnen snel vermoeid raken en zwaar aanvoelen.

LIPOELASTIC sprak medisch specialist Hajo Bruining van Resculpt Clinic.
Dr. Bruining heeft langdurige ervaring op cosmetisch, chirurgisch, plastisch chirurgisch en dermatologisch gebied.

Wat zijn de bekendste lipoedeem symptomen en wanneer zijn deze voor het eerst te herkennen?

"Dames kunnen lipoedeem herkennen aan forse, zware benen. De lipoedeem symptomen zijn niet voor iedereen hetzelfde omdat niet iedereen zich aan dezelfde dingen stoort. Heel kenmerkend is ook dat kleding niet goed past; de taille maat is minder dan de beenmaat (vaak 1 tot 3 maten kleiner). Een ander heel belangrijk lipoedeem kenmerk is dat als zij afvallen, dat het vet bij de benen eigenlijk niet weggaat. Kenmerkend kan zijn, pijnklachten bij het weefsel en de aanraking daarvan.
Handen en voeten zijn daarentegen niet dik (tenzij er bijkomend lymfoedeem optreedt), het lipoedeem houdt boven de enkel op."

Wat kunt u vrouwen adviseren, als zij vermoedden dat ze lipoedeem hebben, welke stappen zij moeten doorlopen om mogelijk de diagnose lipoedeem te krijgen?

"Als je het heel simpel wilt bekijken, zoek je op internet naar de lipoedeem symptomen. En als vrouwen zich hierin herkennen, dan kun je met redelijke zekerheid zeggen dat je lipoedeem hebt. Natuurlijk zou je dit kunnen laten bevestigen door een specialist, dat zou eigenlijk elke dermatoloog moeten zijn of een oedeem specialist zou hier ook uitleg over kunnen geven. Dit zou een eerste stap kunnen zijn."

Waarom is liposuctie één van de beste manieren om lipoedeem te behandelen?

"Liposuctie is zeker niet iets dat je alleen kan zien. Wat je met liposuctie doet, is de meerderheid van de lipoedeem vetcellen weghalen. Dat is de reden waarom je liposuctie zou moeten doen. Het effect daarvan is minder pijn, beter model van het lichaam en betere lichaamsbeweging."

Waarom raadt u dames met lipoedeem aan om een liposuctie behandeling te ondergaan bij Resculpt Clinic?

"Wij zijn gespecialiseerd in liposuctie bij lipoedeem, dus wij hebben ontzettend veel ervaring met deze behandeling. We hebben ook ontzettend veel ervaring met de patiëntenpopulatie. Wij weten wat er speelt in het leven van mensen met lipoedeem. Het is niet alleen maar de liposuctie, het is veel meer dan dat. Het is de verandering in levensstijl, het is de compressietherapie die daarbij zeer belangrijk is en voor verlichting zorgt. Het voedingspatroon aanpassen en een stabiel gewicht behouden is ook zeer belangrijk. Als mensen bij ons komen, luisteren we eerst heel goed naar hun verhaal en dan geven we uitgebreid uitleg. Wij helpen ze op weg naar de dingen die zij moeten gaan doen om lipoedeem beter onder controle te houden, los van de uiteindelijke behandeling. De nazorg is bij ons ook zeer belangrijk."

Kunt u een inspirerend succesverhaal vertellen over een lipoedeem patiënt van u?

"Er zijn zoveel inspirerende verhalen! Elke vrouw is bijzonder. Wat mij erg gelukkig maakt is de verbetering van levenskwaliteit van deze vrouwen. Dat zij weer winterlaarzen kunnen dragen en zichzelf meer zelfverzekerd voelen."

Waarom is compressiekleding voor vrouwen met lipoedeem belangrijk?

"Compressietherapie is van essentieel belang in de behandeling van lipoedeem. Onafhankelijk van een liposuctie behandeling, maar rondom de behandeling is het extreem belangrijk om wondvocht geen kans te geven om zich op te hopen onder het weefsel. Het is ook nog eens zo dat het uiteindelijke resultaat door compressietherapie beter is dan zonder compressietherapie. Maar bovendien kunnen mensen niet zonder deze compressietherapie want ze hebben de steun nodig van het weefsel na de behandeling gedurende een aantal weken."

Waarom kiest u voor de lipoedeem compressie broeken van LIPOELASTIC?

"Ik vind dat LIPOELASTIC een geweldige klantenservice heeft. Dus als bijvoorbeeld een compressiebroek niet fijn zit, dat de dames jullie kunnen bellen en aan kunnen geven dat er bijvoorbeeld iets knelt. LIPOELASTIC weet altijd wel een oplossing hiervoor! Top!
Daarnaast bieden jullie voor elke unieke patiënt drie verschillende lipoedeem broeken aan, de TB legging (aanbevolen om te dragen in de eerste postoperatieve fase na liposuctie van het onderste deel van de buik, billen, bekkengebied, heupen, dijen en dijbeenoperatie) en de VBfLg Variant en TBfLg Variant (aanbevolen voor gebruik in de eerste en tweede postoperatieve fase na liposuctie van de onderbuik, billen, bekkengebied, heup, dijen, knieën en kuiten)."

Ten slotte, wat zou u mee willen geven aan dames met lipoedeem?

"Het is belangrijk dat alle adviezen na te streven en na te leven, voor het behoud van je lijf en zo de progressie en de groei van lipoedeem zo min mogelijk kans te geven. De dames moeten weten dat ze er zeker niet alleen voor staan. Ongeveer 10% van de vrouwen, in meer of mindere maten, kampt hiermee. Volg een goed en gezond lipoedeem dieet en blijf actief bezig. Compressiekleding is altijd een goed idee, voor en of na een liposuctie behandeling. Het vermindert pijn, zwelling en minimaliseert kneuzingen."

Met dank aan Dr. Hajo Bruining van Resculpt Clinic.

Heb je lipoedeem symptomen en wil je weten of jij mogelijk lipodeem hebt? Doe dan hier de test via Resculpt Clinic.


Vind u dit een goed antwoord?
Deel met uw vrienden

Helpsectie
Contact us
team LIPOELASTIC
Wij zijn hier om u te helpen
+31 (0)73 203 25 50 (NL) of +32 (0)78 481 963 (BE/LUX) (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)
Stel uw vraag
" Wil jij op de hoogte worden gehouden over nieuws en trends op het gebied van plastische chirurgie? "

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně

Wij gebruiken cookies om uw online ervaring te verbeteren. Wanneer u doorgaat met het gebruik van de website gaat u akkoord met het gebruik hiervan.
OK!