Bel ons! We helpen u graag verder
  +31 (0)40 304 13 00 (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)

3 bewezen tips om cellulitis te verminderenDe consumptie en uitscheiding van water in het lichaam hoort in balans te zijn. Helaas houden we door bijvoorbeeld levensstijl, hormonale veranderingen en excessieve stress vaak meer water vast dan gezond is. Het zware gevoel wat je krijgt wanneer je vocht vasthoudt, komt vaak voor in de periode voor de menstruatie, tijdens een zwangerschap en tijdens de menopauze. Als je buiten deze periodes om lijdt aan zwellingen in je  benen, let dan goed op! Overtollig water in het lichaam kan,  behalve zwellingen, ook zichtbare cellulitis veroorzaken en je benen zwaar aan laten voelen. Langdurige vochtophopingen kunnen zelfs leiden tot lymfoedeem.

Het positieve nieuws is dat je zelf in de hand hebt hoeveel water je lichaam vasthoudt. Wij geven drie tips over hoe je zwellingen in je benen en de vorming van cellulitis tegen kan gaan.

1. Drink meer water

Het klinkt misschien onlogisch om meer water te drinken wanneer je lichaam al te veel water vasthoudt. Het tegenovergestelde is waar. Het lichaam kan juist overtollig vocht vasthouden wanneer je te weinig water drinkt. Een volwassen lichaam bestaat voor bijna 50% uit water, en elke dag wordt er van nature gemiddeld 2,5 liter water uitgescheiden. Daarom is het belangrijk om het vochtgehalte regelmatig aan te vullen, en om gedurende de hele dag water te drinken. Het wordt aangeraden om per dag 0,5L water per 15KG lichaamsgewicht te drinken. Als je lijdt aan zwellingen en cellulitis, drink dan vooral plat water zonder toegevoegde smaakjes en vermijd alcohol.

 

2. Draag een drukpak 

  • Compressietherapie heeft aangetoond effectief te zijn in het verminderen van de hoeveelheid water in het lichaam (wat veroorzaakt wordt door een verkeerde werking van het lymfestelsel), en om voor onweerstaanbaar zachte benen te zorgen. De werking van compressie zorgt voor een aanzienlijk verbeterde werking van de bloedsomloop en het lymfestelsel. Door speciale leggings met compressie zullen je benen ook optisch slanker lijken.

 

3. Sport regelmatig

Vooral mensen die veel zitten kunnen makkelijk vocht vasthouden. Maak beweging daarom een onderdeel van de dagelijkse routine. Je hoeft geen marathon te lopen, gewoon een klein stukje lopen op een dag is voldoende. Lopen, in combinatie met een compressielegging, kan het gevoel van en zwellingen aanzienlijk verminderen. Daarnaast onderdrukt het ook de symptomen van cellulitis.

 

 

 

Ga het oncomfortabele gevoel in de benen tegen met ACTIVE compressieleggings van LIPOELASTIC.


Vind u dit een goed antwoord?
Deel met uw vrienden

Contact us
team LIPOELASTIC
Wij zijn hier om u te helpen
+31 (0)40 304 13 00 (NL) of +32 (0)78 481 963 (BE/LUX) (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)
Stel uw vraag
" Wil jij op de hoogte worden gehouden over nieuws en trends op het gebied van plastische chirurgie? "

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně