Bel ons! We helpen u graag verder
+31 (0)40 304 13 00
(Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)
Bel ons! We helpen u graag verder
  +31 (0)40 304 13 00 (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)

Alles wat je moet weten over postoperatieve compressie kledingBen je van plan om plastische chirurgie te ondergaan of ben je juist van een operatie aan het herstellen? Vergeet niet dat kledingstukken met compressie een essentieel onderdeel van de postoperatieve verzorging zijn. Compressie therapie bevordert het genezingsproces, minimaliseert zwelling en blauwe plekken en voorkomt de vorming van keloïd en hyperthrofische littekens. Nu weet je waarom je een postoperatief kledingstuk nodig hebt, maar weet je ook hoe je ervoor moet zorgen? Hoe je het moet wassen? Waar kan het door beschadigen en waarom is het label aan de buitenkant genaaid? Lees hieronder meer!

    

Zorgen voor postoperatieve kledingstukken met compressie

Wil je dat jouw compressie kleding na de operatie zo lang mogelijk meegaat? Volg dan deze was- en verzorgingsinstructies op.

WAS OP MAXIMAAL 30° C

Was je LIPOELASTIC® kledingstukken en BH’s met compressie op maximaal 30° C in de handwas of met de fijne was. Een wasmachine kan schade aanrichten wanneer de haak-en-oog sluiting open is dus zorg altijd dat de kledingstukken dicht zijn voor je ze in de was doet. Voor extra bescherming kun je ook een waszak gebruiken.

NIET IN DE DROGER

 

Droog je postoperatieve kledingstuk niet in de droger. Laat het liever aan de lucht drogen. Hierdoor blijft de compressie van het kledingstuk optimaal.

Onze tip:

De beste manier om jouw compressiekleding te drogen is om het op een grote handdoek over een wasrek te hangen. Daarnaast wordt het aangeraden om de kledingstukken in hun natuurlijke vorm te laten drogen.

NIET STRIJKEN

Strijk je postoperatieve BH’s en kledingstukken niet. Hoge temperaturen kunnen de stof beschadigen en de compressie verminderen.

 

Om chemische schade te voorkomen:

NIET BLEKEN

 

NIET CHEMISCH REINIGEN 

 

 

Weet je waarom de labels aan de buitenkant zijn genaaid bij de postoperatieve kledingstukken van LIPOELASTIC®?

Bij elk postoperatief kledingstuk van LIPOELASTIC® zit het textiellabel aan de buitenkant. Hier is een simpele reden voor. Jouw comfort is onze missie. Door het label aan de buitenkant te plaatsen wordt huidirritatie en een oncomfortabel gevoel voorkomen.

Waarom is het belangrijk om ten minste twee postoperatieve kledingstukken te hebben?

Na de operatie wordt het aangeraden om voor ongeveer 6-8 weken constant compressie te dragen. Dat is bijna 1400 uur. Daarom wordt aangeraden om 2-3 kledingstukken aan te schaffen. Op die manier heb je altijd een schoon kledingstuk om te dragen terwijl het andere kledingstuk in de was zit.

Wennen aan het dragen van compressie kost tijd!

Om een postoperatief kledingstuk te laten functioneren, is het belangrijk dat je voldoende druk voelt. Compressie op het herstellende gebied helpt om het weefsel op zijn plek te houden na een operatie zodat het makkelijker kan genezen. Druk is een essentieel element van effectieve compressietherapie, en het kost tijd om hieraan gewend te raken.

Wees voorzichtig met sieraden en lange nagels!

Wees voorzichtig wanneer je met je compressiekleding bezig bent. Lange nagels en sieraden kunnen de stof beschadigen of laten scheuren, vooral omdat het moeite kost om een kledingstuk aan te trekken.


Vind u dit een goed antwoord?
Deel met uw vrienden

Contact us
team LIPOELASTIC
Wij zijn hier om u te helpen
+31 (0)40 304 13 00 (NL) of +32 (0)78 481 963 (BE/LUX) (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)
Stel uw vraag
" Wil jij op de hoogte worden gehouden over nieuws en trends op het gebied van plastische chirurgie? "

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně