Bel ons! We helpen u graag verder
+31 (0)40 304 13 00
(Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)
Bel ons! We helpen u graag verder
  +31 (0)40 304 13 00 (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)

Compressiekleding voor LIPOEDEEM patiënten

Heeft u last van lipoedeem? Heeft u liposuctie in de planning staan? LIPOELASTIC® heeft in samenwerking met toonaangevende Duitse en Engelse lipoedema-experts een speciaal compressiekledingstuk ontwikkeld om de symptomen en pijn van LIPOEDEEM te verhelpen en om het herstel na liposuctie van de getroffen gebieden te bevorderen.

Ons TBf Variant-kledingstuk, zorgt voor optimaal comfort voor patiënten met lipoedeem, vermindert de tijd van immobiliteit na een operatie, helpt bij het vormen van lichaamscontouren en vermindert pijn en kneuzingen.

Deze speciaal ontworpen compressiebroek is ook geschikt voor patiënten die liposuctie hebben ondergaan vanwege lymfatische problemen in de benen. Deze compressiebroek heeft een aangepaste snit en speciale zomen aan de boven- en onderkant van de broekspijpen. De nauwkeurig bepaalde compressiesterkte voorkomt onnodige druk op de enkels en is comfortabel om te dragen, zowel tijdens de postoperatieve fase, als voor dagelijks gebruik.

Compressiekleding van LIPOELASTIC® heeft vele voordelen:

 • Vermindert pijn, zwelling en minimaliseer kneuzingen
 • Vochtregulering
 • Hypoallergene stof - gecertificeerd door OEKO-TEX
 • Textieletiket - altijd naar de buitenkant van de kledingstukken bevestigd om huidirritatie te voorkomen
 • LIPOELASTIC® compressiebroeken zijn met succes ontwikkeld en getest door gerenommeerde experts op het gebied van lipoedeem in Duitsland

We maken ook lipoedeem compressiekledingstukken OP MAAT; Neem voor meer informatie contact op met uw chirurg.


Feiten over LIPOEDEEM

Symptomen van lipoedeem

 • Is een ongeneeslijke, chronisch progressieve ophoping van vet in het onderhuidse weefsel
 • Er is nog weinig bekend over het onderwerp en lipoedeem wordt nog vaak onjuist als obesitas gediagnostiseerd - ongeveer 11% van alle vrouwen hebben last van lipoedeem

Getroffen delen van het lichaam kunnen

 • zacht, "deegachtig" en koud aanvoelen
 • gemakkelijk blauwe plekken vertonen
 • gevoelig en pijnlijk aanvoelen
 • kleine gebroken aderen onder de huid vertonen

De mogelijke behandelingen zijn

 • Lymfedrainage en bandage, gevolgd door het dragen van een compressiebroek
 • Lymfatisch sparende zachte waterstraal geassisteerde liposuctie gevolgd door het dragen van compressiebroek
 • Het toepassen van compressie voorkomt het terugkomen van lipoedeem en vermindert de pijn

Kwaliteitscertificaten

OEKO-TEX

Dit certificaat garandeert de afwezigheid van schadelijke stoffen in onze kleding, wat jaarlijks wordt getest door de Trial Institute Hohenstein in Duitsland. Dit certificaat is een garantie voor de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Alle kledingstukken zijn latexvrij.

ISO 9001:2001

Dit is een internationaal erkend kwaliteitsmanagement systeem wat onze gestroomlijnde beleid, processen en producenten certificeert. Onze productie is er op gericht om een optimale klanttevredenheid te bereiken. Onze processen en procedures worden jaarlijks geïnspecteerd om naleving te verzekeren.

CE – Declaration of conformity

LIPOELASTIC® products meet the requirements of the Medical Device Directive 93/42/EEC. The LIPOELASTIC® products are authorized to use the CE mark.


CLASSIC materiaal

Het CLASSIC materiaal is dankzij haar unieke eigenschappen nog altijd de het meest gebruikte materiaal in onze LIPOEALSTIC® collectie. Het gepatenteerde en klinisch geteste technologie heeft zich afgelopen 15 jaar meer dan bewezen. Dankzij de LYCRA-vezel geeft het CLASSIC materiaal een stabiele en nauwkeurige compressie, zowel horizontaal als verticaal, wat algemeen wordt beschouwd als de belangrijkste parameter voor compressiekleding. We gebruiken elastische microfibers die het vocht van de huid afvoeren en zorgen voor een aangenaam koelend effect. Na de operatie, tijdens de herstelperiode, warmt het lichaam gemakkelijk op en dus is het koele gevoel zeer aangenaam voor patiënten. Het CLASSIC materiaal is duurzaam en bestand tegen normale slijtage tijdens het dagelijks gebruik. Het is ook heel zacht om aan te raken en geeft je tijdens het herstel een comfortabel gevoel.SECOND SKIN materiaal

We hebben besloten om een nieuw SECOND SKIN materiaal aan onze portfolio toe te voegen vanwege de veelzijdige eigenschappen. Dit materiaal wordt toegepast in onze nieuwe Shapewear-collectie, maar is ook geschikt voor compressiekleding. Door zijn natuurlijke stretch volgt het de spieren en bewegingen in elke richting, waardoor het als een "tweede huid" aanvoelt. Dit superieure materiaal heeft een hoge weerstand en is extreem ademend. De structuur van het materiaal zorgt voor een ultrasnel uitdrogend effect, wat comfortabel is tijdens het zweten.


" Wil jij op de hoogte worden gehouden over nieuws en trends op het gebied van plastische chirurgie? "

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně