Bel ons! We helpen u graag verder
  +31 (0)40 304 13 00 (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)

Persoonlijke Transformatie Onder de Microscoop: Een Interview met Karin over Plastische ChirurgieZou je jezelf kort willen voorstellen? Kun je ons wat vertellen over wie je bent, je leeftijd en wat je grootste levensambities zijn?

Ik ben Karin. 50 jaar jong, getrouwd en moeder van twee. Samen met onze hond wonen wij in het Drentse Hoogeveen. Ik ben als medisch secretaresse op de afdeling radiologie in het ziekenhuis aan het werk. Crossfit is mijn grote passie, in mijn vrije tijd kan je me dan ook geregeld in de Crossfitbox vinden. Daarnaast mag ik graag zeilen, reizen, lezen, schrijven en ben ik actief op social media.

Ik hou van gezelligheid en ben altijd in voor een lolletje. Mijn motto is dan ook wel “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Heb ik je in mijn hart gesloten, dan laat ik je niet zomaar weer los. Ik ben heel open en enthousiast over de dingen die voor mij belangrijk zijn. Zo heb ik mijn traject met plastische chirurgie heel open en eerlijk gedeeld op mijn eigen blog https://www.karins-bbblog.nl  en mijn Instagram https://www.instagram.com/karin_abbink/
 

Ik wil me graag op verschillende gebieden ontwikkelen en hou wel van een uitdaging. Stilstaan is voor mij geen optie, het liefst heb ik altijd wel een doel om aan te moeten werken. Ik heb in de loop van de jaren al meerdere keren bewezen dat ik mijn gestelde doelen kan halen en dat sterkt me op allerlei gebieden.

 

 

Je hebt een opmerkelijke persoonlijke reis en transformatie doorgemaakt. Wat heeft je geïnspireerd om de beslissing te nemen voor plastische chirurgie/cosmetische ingrepen en wat dreef je?

Ik ben nooit superslank geweest, ik was van kinds af aan al aan de zware kant. Ik had toen niet echt overgewicht, maar de aanleg om makkelijk aan te komen was en is er wel. Ik moest dus altijd opletten wat ik at en voldoende bewegen om mijn gewicht een beetje op peil te houden.

Tijdens mijn zwangerschappen kwam ik vele kilo’s aan en had ik enorm grote buiken. Na de geboorte van de kinderen bleef ik zitten met de extra kilo’s en een uitgelubberde buik. Door het werk van mijn man (zeevarende) stopte ik met werken en werd ik fulltime moeder. Met twee kleine kinderen lukte het me niet om te gaan sporten, begon ik minder goed op mijn voeding te letten en kwam ik in de loop van de jaren steeds meer aan. Ik probeerde allerlei verschillende (crash)diëten om af te vallen, maar wat ik ook probeerde het was allemaal maar tijdelijk. Alle verloren kilo’s zaten er in no time weer aan zodra ik stopte met het dieet.

Toen ik een bepaalde grens had bereikt, wist ik dat er echt iets moest gaan veranderen, ik moest echt anders gaan eten en meer gaan bewegen. In 2015 startte ik met Crossfit, naast dat ik in de box trainde leerde ik daar ook veel over voeding. Ik startte toen met eten volgens de “If it fits your macro’s” methode en dit werkte voor mij. In combinatie met consequent trainen verloor ik geleidelijk aan mijn overtollige kilo’s en werd ik steeds fitter en sterker.

Ondank het harde trainen en zo’n 23 kilo gewichtsverlies, bleef die buik en dit was de reden dat ik me ging verdiepen in plastische chirurgie. Na grondig onderzoek had ik in maart 2019 mijn eerste gesprek met plastisch chirurg drs. Wiebren van den Berg van Velthuis Kliniek over de mogelijkheden voor mijn buik. Een buikwandcorrectie inclusief liposuctie van de bovenbuik en flanken was het advies van de arts om datgene te behalen wat ik zo graag wilde, een platte buik. Die dag liep ik vol vertrouwen en een operatiedatum in november 2019 de kliniek uit. Voor de ingreep viel ik op advies van de chirurg nog vijf kilo af om een zo mooi mogelijk resultaat te kunnen halen. Na mijn buikwandcorrectie begon het steeds meer op te vallen dat mijn borsten hingen en in 2021 besloot ik om bij dezelfde arts een borstlift te ondergaan. Beide ingrepen zijn goed verlopen en de resultaten zijn echt prachtig geworden.

 

 

 

 

Wat voor operaties ben je ondergaan?

Ik heb op 22 november 2019 een volledige buikwandcorrectie met liposuctie bovenbuik en flanken ondergaan. Op 31 december 2021 heb ik een uitgebreide borstlift volgens de ankermethode en op 10 maart 2023 een ooglidcorrectie gehad. Alle ingrepen zijn uitgevoerd door drs. Wiebren van den Berg met prachtige resultaten.

Hoe heeft plastische chirurgie je emotionele welzijn en zelfvertrouwen positief beïnvloed?

Ik heb me jarenlang echt geschaamd voor mijn lichaam, ik had een vreselijke lelijke buik en mijn borsten hingen, het liefste wilde ik me verstoppen. Ik heb dit gevoel eigenlijk altijd verborgen weten te houden voor de buitenwereld, alleen de mensen in mijn directe omgeving wisten dat ik niet zo gelukkig was met mijn lichaam. Ik zag mezelf liever niet in een spiegel of op een foto, ik vond dat echt vreselijk om te zien. Hoe had ik het toch zover laten komen? Dat ik mezelf zo had verwaarloosd en zo zwaar was geworden voelde als een soort van falen, wat maakte dat ik echt teleurgesteld was in mezelf.

Na mijn afvallen en operaties is dit gevoel geheel anders geworden. Ik heb hard gewerkt om mijn kilo’s kwijt te raken en mede dankzij het prachtige werk van de plastisch chirurg kan ik nu heel trots zijn op het beeld dat ik in de spiegel zie. Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid, ik sta heel anders in het leven en ik doe en durf nu dingen die ik eerder nooit gedaan zou hebben. Ik hoef me niet meer te schamen voor mijn lichaam, me niet meer te verstoppen. Ik mag mezelf zijn, me laten zien en dat doe ik dan ook!

 


 

 

Kun je ons meer vertellen over de mentale en emotionele aspecten van de reis die je hebt doorgemaakt? Hoe heb je omgegaan met eventuele vooroordelen of stigma's rondom plastische chirurgie en hoe heeft dit je perspectief op schoonheid en zelfbeeld beïnvloed?

Ik merk nog steeds dat er veel vooroordelen over plastische chirurgie zijn, dit komt naar mijn idee vooral door datgene wat er in de media gedeeld wordt. Je ziet hier eigenlijk alleen maar negatieve   berichten over plastische chirurgie zoals mislukte ingrepen en complicaties na een operatie en op langere termijn. Het is natuurlijk goed dat dit soort verhalen gedeeld worden en te beseffen dat dit de risico’s zijn wanneer je plastische chirurgie overweegt. Gelukkig ligt het percentage geslaagde ingrepen veel hoger en zijn er genoeg succesverhalen te vinden, zoals de mijne.

Het beeld dat over cosmetische chirurgie geschetst wordt is dat het een pure luxe is om je lichaam te perfectioneren, maar plastische chirurgie is zoveel meer dan dat. Mijn keuzes voor plastische chirurgie hebben mijn leven zoveel mooier gemaakt. Wanneer je een issue hebt met een bepaald lichaamsdeel door bijvoorbeeld afvallen, zwangerschappen of ouderdom, dan is het toch prachtig dat de mogelijkheid bestaat om hier iets aan te laten doen.

In mijn omgeving had niet iedereen begrip voor het feit dat ik meerdere keren voor plastische chirurgie koos en dit ook nog eens open en eerlijk met heel de wereld online deelde. De keuze voor een buikwandcorrectie was voor velen wel te begrijpen, maar toen ik vertelde dat ik mijn borsten ging laten liften werd ik voor gek verklaard. En daarna kondigde ik mijn ooglidcorrectie aan, toen spoorde ik echt niet meer. Je laat toch niet snijden in een gezond lichaam! Dat is niet normaal! Je bent verslaafd aan plastische chirurgie en moet maar eens leren om tevreden zijn met je lichaam. Oordelen genoeg, maar die mensen met die oordelen liepen niet rond met die vreselijke buik, die hangende borsten en oogleden, dus wie zijn zij en waar hebben ze het over? Het is mijn lichaam en mijn keuze, ik voelde me niet happy met bepaalde delen van mijn lijf en wilde hier wat aan te laten doen en deed dat dan ook.

Ik was zo’n 23 kilo afgevallen en ontevreden met mijn buik, ik dacht altijd wanneer die lelijke buik straks weg is na mijn buikwandcorrectie dan is alles gewoon goed en leef ik gelukkig verder, maar ik belandde in een rollercoaster met enorme pieken en een paar diepe dalen. Het beeld dat je zolang van je zelf hebt gehad is nu eenmaal niet zomaar weg, dit zit diep vastgeroest in je brein. Het is een heel proces om dat beeld kwijt te raken en te zien en vooral te geloven dat het na de operatie echt allemaal anders is. Na mijn borstlift werd dit bij mij allemaal een heel stuk beter, mijn plaatje was compleet. Ik heb in de afgelopen jaren echt moeten leren trots te mogen zijn op mezelf en op alles wat ik bereikt heb, dit vond ik heel lastig. En dan blijft er nog constant de angst om terug te vallen, om weer aan te komen. Ik zal dan ook altijd hard moeten blijven werken aan mezelf om te blijven zoals ik nu ben.

Kun je ons meer vertellen over je ervaring met het herstel proces en met het dragen van compressiekleding tijdens het herstelproces? Welke pakken heb je gedragen?

Het herstel proces na mijn ingrepen ging eigenlijk altijd heel voorspoedig en vlot. Ik had geen bijwerkingen van de narcose en mede door mijn goede conditie was ik dan ook vrij snel weer op de been. Na mijn borstlift heb ik een kleine complicatie gehad, maar dit is snel en goed opgelost door de arts en erger is voorkomen. Ik hield me na elke ingreep strikt aan de voorgeschreven leefregels en droeg mijn compressiekleding zoals de arts had geadviseerd.

Na mijn buikwandcorrectie droeg ik gedurende zes weken, waarvan vier weken dag en nacht de VH special Comfort. Daarna heb ik geen compressiekleding meer gedragen. Na mijn borstlift had ik twee verschillende bh’s, de PI perfect en de PI special, ook deze droeg ik zes weken, waarvan vier weken dag en nacht. Nadat ik zes weken de compressie bh’s had gedragen ben ik overgegaan naar de PI premium, welke geschikt is om te dragen na de herstelperiode.


Wat bracht je in aanraking met onze compressiekleding en welke voordelen heb je ervaren door het dragen van compressiekleding na de operaties, met name met betrekking tot een vlot herstelproces?

Mijn buikwandcorrectie en borstlift ben ik ondergaan bij Velthuis Kliniek in Velp, hier werken ze met de compressiekleding van Lipoelastic. Direct na de ingrepen kreeg ik de VH special Comfort en de PI special aan. Ik heb het dragen van de compressiekleding altijd als zeer prettig ervaren. De pakken en de bh’s dragen heel comfortabel en door de verstelbare haakjes is er constant goede compressie.

 


Als je advies zou moeten geven aan mensen die overwegen plastische chirurgie te ondergaan, wat zou dat zijn? Zowel met betrekking tot de operaties zelf, het herstelproces, en hoe compressiekleding kan bijdragen aan een optimaal herstel en comfort.


Wanneer je overweegt om plastische chirurgie te ondergaan moet je hier heel zeker van zijn dat je dit echt wilt, een ingreep is niet zomaar iets en de impact kan best groot zijn. Ik adviseer altijd om goed en uitgebreid onderzoek te doen naar de gewenste ingreep. Vergelijk de ervaringen, resultaten en technieken van diverse artsen en ga (indien nodig) met verschillende plastisch chirurgen in gesprek. Zorg dat je een goed gevoel en vertrouwen hebt in de arts die jouw ingreep gaat uitvoeren, maar ook in de kliniek of ziekenhuis waar dit gaat gebeuren. Wees realistisch in je verwachtingen, want geen lichaam, operatie en herstel is hetzelfde. Volg de leefregels na een ingreep goed op en draag de compressiekleding zoals geadviseerd door de arts. Luister goed naar je lichaam, een herstelperiode kan je maar een keer doen en die moet je gewoon goed doen. Probeer er vooral ook van te genieten, het is zoiets moois!

Zelf heb ik het traject van mijn plastische chirurgie als een heel bijzondere en mooie periode ervaren. Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, mijn ingrepen waren voor mij echt de zogeheten “Kers op de taart”! Ik heb een echt mind- en lifechange gemaakt en ik kan niks anders dan trots zijn op alles wat ik gedaan en bereikt heb!

 

We danken Karin hartelijk voor haar oprechte en openhartige verhaal, dat de kracht van persoonlijke transformatie door plastische chirurgie en het dragen van compressiekleding illustreert. Haar ervaring getuigt van de diepgaande positieve impact die deze ingrepen kunnen hebben op iemands zelfbeeld, zelfvertrouwen en algemeen welzijn. Door haar persoonlijke reis te delen, hoopt Karin anderen te inspireren om hun eigen weg te vinden naar zelfacceptatie en persoonlijke groei. Uiteindelijk draait het niet alleen om het veranderen van het uiterlijk, maar om het omarmen van wie je werkelijk bent, met trots en vol vertrouwen.


Vind u dit een goed antwoord?
Deel met uw vrienden

Product genoteerd in antwoord:

PI special
PI special
PI special
Bestseller
Wit
Zwart

Ware cupmaat katoenen BH, naadloze cups, rits aan de voorkant, schouderbandjes met haken en ogen, brede elastische band 

Op voorraad Datum van afleveren: 23.04.2024
85,90 70,99 € exclusief BTW
VH special Comfort
VH special Comfort
VH special Comfort
Naturel
Zwart

Drukpak met ritsen aan beide zijkanten en foam aan de voorkant, afneembare bandjes, toegang tot het kruis

Op voorraad Datum van afleveren: 23.04.2024
115,90 95,78 € exclusief BTW
PI premium
PI premium
PI premium
Zwart
Crème

Derde fase kanten BH met sluiting aan de achterkant

Op voorraad Datum van afleveren: 23.04.2024
69,90 57,77 € exclusief BTW
PI perfect
PI perfect
PI perfect
Naturel
Zwart

Postoperatieve compressie BH - hemming technologie, roze haakjes, aanpasbare bandjes, voorgevormde cups, hoge rug

Op voorraad Datum van afleveren: 23.04.2024
85,90 70,99 € exclusief BTW
Contact us
team LIPOELASTIC
Wij zijn hier om u te helpen
+31 (0)40 304 13 00 (NL) of +32 (0)78 481 963 (BE/LUX) (Ma – Vr, van 8:30 tot 17:00)
Stel uw vraag
" Wil jij op de hoogte worden gehouden over nieuws en trends op het gebied van plastische chirurgie? "

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně